LN-YBC

Kontakt meg

Company logo design
Logo Design

Min store interesse er flyving, noe jeg har holdt på med i en eller annen form siden jeg var liten.  I februar 2004 ringte jeg Mikroflyseksjonen for å forhøre meg om mulighetene for å ta mikroflysertifikat. Roger Holm fortalte at jeg burde ta kontakt med Odd Tore Ohnstad som drev med opplæring i område der jeg bodde.  Som sagt så gjort. 

Odd Tore og jeg avtalte en prøvetime, noe som absolutt ga mersmak. Ikke helt uventet kanskje. Jeg meldte meg også på teorikurset på kjeller i mars.

Med Odd Tore som heltidsinstuktør og tilgjengelig til alle døgnets tider, var jeg klar til oppflyving i august 2004. Selve oppflyvingen foregikk på Rakkestad Flyplass, med Roger Holm i baksetet. Litt nervøs var jeg jo, men bortsett fra somling med å finne nødlandingsplass ( så alt for mange jorder å velge mellom ) gikk det veldig bra.

Meg selv etter første solo. Ganske stolt.

Under hele opplæringen var planen å kjøpe meg et eget fly. men med det enorme utvalget av fly i alle utgaver, både brukt og nytt, så var ikke dette helt enkelt. Noen av kriteriene mine var:   

  1. Pent å se på
  2. Cruise hast. på 100 + kts
  3. Romslig cocpit
  4. Nesehjul
  5. Overkommelig pris.
  6. Har historie
  7. Kan leveres som byggesett

Etter mye frem og tilbake fant jeg flyet som innfridde mine krav, og vel så det. Atec Zephyr. Dette flyet blir produsert av Atec i Tsjekkia og er produsert i ca 100 eksemplarer, og finns over hele verden ( Australia, USA, Canada og mange land i Europa.)

Jeg tok kontakt med Ulf Erik Thorsen som på våren 2004 hadde bestilt den første Zephyr til Norge, og også blitt importør.  Jeg var også over i Sverige (Sunne Flyklubb ) for å prøvefly deres nyinnkjøpte klubbfly. Etter dette så var jeg solgt.

Flyet ble bestilt i løpet av sommeren med levering i oktober 2004. Ulf Erik og jeg dro ned til fabrikken med lånt bil fra svoger Trond og lånt henger fra Odd Tore. Vi dro tidlig fredag og var hjemme igjen søndag sent med flyet på slep. Temmelig lang og slitsom tur, men hva gjør man ikke for hobbyen. Hadde vi ikke vært to, så hadde det ikke gått.

Her er noen bilder fra Fabrikken:

Fabrikken

Vinger 1

En liten stopp i Danmark

Ulf Erik og vinge

Klar for hjemturen

Her er noen bilder før byggestart:

Komplett byggesett

Vingefester

Motor Rotax 912 S

Cocpit 1

Motorfeste

Cocpit 2

Vinger 2

Pedaler

Cocpit 3